Fibromyalgie massage


Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt, is zware spierpijn in het hele lichaam. De pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen in het hele lichaam.

Enkele klachten die een fibromyalgie patiënt heeft, zijn:  slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, concentratiestoornissen, hoofdpijn, stijfheid en darmklachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten”of “vechten”. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en de verschillende structuren in de segmenten worden losgemaakt. De tenderpoints (= zeer gevoelige triggerpoints) worden op een zachte manier behandeld op basis van segmentale therapie. Hierdoor vermindert de pijn in de spieren, vermindert de spanning in het bindweefsel en wordt de balans van het bindweefsel hersteld.

Triggerpoint therapie gericht op fybromyalgie is een zeer zachte massage en brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam.