Reflexzone therapie


Voeten zijn de afspiegeling van het totale lichaam”

* geeft rust
* reinigt het hele lichaam
* bevordert het immuumsysteem en de lymfevaten
* verbetert bloeddruk
* geeft een stimulerende prikkel op organen, spieren en zenuwsysteem

Ruim 5000 jaar geleden werd reflexologie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Toen al had men ontdekt dat via reflexzones, acupunctuurpunten en meridianen de organen en de zones/segmenten op positieve manier beïnvloed kunnen worden via massage.

Rond 1900 bewees MacKenzie in de westerse medische wereld dat orgaanafwijking reflectorische symptomen heeft in bepaalde zones die voel- of zichtbaar zijn op het lichaamsoppervlak, segmentale innervatie genoemd.

Een bekend voorbeeld van segmentale innervatie is een aandoening van hart. Iedere arts weet dat de linkerpupil, pijn aan linkerschouder en -onderarm te maken kan hebben met problemen met het hart. Het is daardoor absoluut geen toeval dat de hartmeridiaan uit de Chinese geneeskunde loopt naar het linkeroog met een zijtak naar linkerschouder en linker onderarm aan de pinkzijde. (Bron: Segmentale verschijnselen van Dr. Ben van Cranenburgh)

Reflexzones vind je over het gehele lichaam. De meest bekende zijn die op oren, gezicht, rug, handen en voeten.

De meest bekende therapie is voetreflexzonetherapie. Onder je voeten zitten ongeveer 30.000 zenuwuiteinden. Deze corresponderen met bepaalde organen of weefsels in je lichaam. Door massage van deze zenuwuiteinden gaat er een prikkel via de zenuwbanen door je wervelkolom naar het centraal zenuwstelsel. Van daaruit wordt de prikkel doorgegeven naar het betreffende orgaan of weefsel. Op deze plek verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie.

Hierdoor wordt de desbetreffende segment gestimuleerd en geactiveerd om de blokkades en storingen in het lichaam te behandelen. En dat bevordert het genezingsproces!

Daarnaast wordt ook uw zelfgenezend mechanisme gestimuleerd en geactiveerd. Reflexzone therapie helpt u om uw weerstand te verhogen, meer in balans te komen en om te herstellen na een operatie. Een goede ondersteuning naast uw reguliere behandeling.


Logo sonnevelt